WEDSTRIJD ZVK Celtic Houthalen '94 - Bouraza Medina Bruxelles  5 - 3  (2-1)

DATUM 10-01-2014  21:15

DOELPUNTEN 5’ (pen.) El Hajjami (0-1), 6’ Sleypen (1-1), 15’ Hüyük (2-1), 22’ Cammalleri (3-1), 24’ en 34’ (pen) El Hajjami (3-2 en 3-3), 34’ en 36’ Duric (4-3 en 5-3).

VERSLAG Geen geschorsten bij Celtic na nieuwjaar, enkel voor Coppola kwam deze partij nog te vroeg. Hij begon afgelopen week met looptrainingen en zal meer dan waarschijnlijk fit geraken tegen de volgende wedstrijd, aangezien de geplande wedstrijd in Herstal werd uitgesteld naar Maart. Bij Brussel kregen we verrassend 3 nieuwe namen op het wedstrijdblad. Vooral die van Amraoui (ex- Minicup Lommel) viel op, alsook die van Nunes de Arracjo en Agostinho, hetgeen bewijst dat ook deze partij voor Brussel zeer belangrijk was, aangezien ze tegen Morlanwelz met hun beloften aantraden (vandaar de 0-8). Voor coach El Yahiaoui zou het meegenomen zijn om er de boost in te krijgen voor het verdere verloop van het seizoen indien er vandaag gewonnen werd.

En Celtic begon gedreven aan de partij met al meteen een aantal goede kansen en een gedreven ploeg op het veld. En Tigra moest al meteen bijspringen om een eerste uitgespeelde aanval af te remmen of Cammalleri opende de score. Celtic nam het heft in handen en even later moest De Baerdemaeker al goed tussenkomen op een schot van een gedreven Duric S. Brussel moest zoeken naar een opening en het eerste goed schot van Qoli werd makkelijk gepareerd door Decoster. Doch na vijf minuten reageert Huyuk net iets te laat en kan El Hajami vanop de stip de 0-1 scoren. Celtic antwoordt meteen en via een één-tijds-aanval scoort Sleypen de gelijkmaker, 1- 1. Beide ploegen gingen nadien nadrukkelijk op zoek naar de voorsprong en kansen kwamen er ook voor beide ploegen, doch in de vijftiende minuut kon Cammalleri de mee opgerukte Huyuk aan de overkant bereiken en die scoorde meteen hoog in doel, 2-1. Vanaf dan ging Brussel noch meer in de aanval, maar Celtic verdedigde goed, al moest Decoster enkele keren goed tussenkomen om vooral Qoli van een doelpunt te weerhouden. Ook Celtic kwam nog even eruit, maar scoren deed niemand meer, al moest De Baerdemaeker goed tussenkomen of de marge werd verdubbeld op het eindsignaal van de eerste helft.

Dat gebeurde net na de pauze wél, als El Hajami zich verkijkt op een uitworp van Decoster, waardoor Cammalleri de tijd krijgt om de 3-1 overhoeks binnen te schieten. Twee minuten later scoort diezelfde El Hajami de aansluitingstreffer aan de tweede paal op aangeven van Agostinho, 3-2. Brussel probeert daar moed uit te putten, maar Celtic bleef toch nog vrij geconcentreerd voetballen. Tot in de vierendertigste minuut Tigra een tweede strafschop kan versieren als ref Deraeve zich in de watten laat leggen. El Hajami scoort de gelijkmaker en opnieuw reageert Celtic zoals het hoort als het tegenzit en meteen speelt het de Brusselse verdediging in de vernieling en scoort Duric de 4-3, meteen na de gelijkmaker. Als Sleypen een minuutje later zich inzet op rechts kan hij de inlopende Duric kan bereiken, die met een knal de marge kan verdubbelen. Brussel probeert nog wel tij te keren, maar de overtuiging is weg en bovendien is Celtic bij de pinken om de overwinning binnen te rijven. Het kreeg ook nog de beste kansen, doch jammer dat Skeric zijn vizier (nog) niet op scherp staat. Want tot twee keer toe kon hij de wedstrijd vroegtijdig afmaken. Maar de belangrijke overwinning werd binnengehaald.

Als de pittige trainingen de komende weken goed verteerd worden gaan we nog voor vuurwerk zorgen. We springen nu voorlopig al over Brussel uit de rode zone en komen tot op 2 eenheden van Morlanwelz en Beringen. We zijn nog niet dood, zoveel is zeker.